Informatie over Londen

Als je nog nooit eerder in Londen bent geweest, is Londen absoluut de trip waard. Londen heeft namelijk een hele hoop te bieden, van unieke bezienswaardigheden, cultuur, horeca en winkels. Als je overweegt om een trip te maken naar Londen, dan is het goed om wat basis informatie zoals wanneer de beste tijd is om te reizen, of hoe lang je het beste en trip kan maken naar Londen.

bezienswaardigheden londen

Alles wat je moet weten over Londen

Londen is een van de meest populaire steden ter wereld om te bezoeken. Het is de thuisbasis van een grote variëteit aan cultuur, geschiedenis, architectuur, entertainment en winkelmogelijkheden. Toeristen kunnen een geweldig avontuur beleven door een busreis naar Londen te boeken. De geschiedenis van Londen dateert terug tot in de Romeinse tijd. Er zijn tal van historische sites die je kunt bezoeken, waaronder de Tower of London, de Royal Albert Hall, de Houses of Parliament en de Westminster Abbey. Je kunt ook het British Museum, de National Gallery, de Tate Modern en de London Eye bezoeken. Londen heeft ook veel te bieden op het gebied van entertainment. De stad heeft een levendig nachtleven met tal van bars, clubs en pubs. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de vele theaters in de stad, zoals de Royal Opera House, de Royal Festival Hall en het Globe Theatre.

Londen is daarnaast ook een van de beste winkelsteden in Europa. Je kunt hier winkelen in de beroemde winkelstraten zoals Oxford Street, Regent Street en Bond Street. Er zijn ook tal van luxe winkelcentra, waaronder Harrods, Westfield en Selfridges. Londen is ook een belangrijke culturele bestemming, met tal van musea en galerijen. Het British Museum heeft een grote collectie kunst, antiek en geschiedenis. De Tate Modern heeft het beste van hedendaagse kunst. Andere musea om te bezoeken zijn het Science Museum, het Victoria & Albert Museum en het Natural History Museum.

Handige informatie over Londen

 • Complete busreis naar Londen of alles los boeken? Wat is goedkoper?
  Wanneer je Londen met zijn rijke historie en cultuur, prachtige bezienswaardigheden en bruisende uitgaansleven wilt bezoeken zijn er vele mogelijkheden. Zo kun je reizen met het vliegtuig, de trein of met de bus. De meest comfortabele optie van de drie is toch wel de busreis. Deze begint de laatste jaren steeds populairder te worden. Je … Lees meer
 • Bus of vliegtuig naar Londen – wat is beter?
  Londen is met zijn rijke historie en cultuur, prachtige toeristische attracties en bruisend uitgaansleven een populaire stad om eens in je leven te bezoeken. Je kunt er genieten van de mooiste gebouwen, leren over de rijke geschiedenis van de stad, het Buckingham Palace bezoeken, geweldig uitgaan, heerlijk eten en drinken, gezellig shoppen en nog veel … Lees meer
 • Busreizen naar Londen met kerst
  Bijna nergens wordt zo naar kerst toegeleefd als in Londen. In Engeland begint de kerstsfeer al in november, want dan gaan alle lichtjes aan en verschijnt de kerstversiering overal. In de feestmaanden is er dan ook genoeg te doen in deze hoofdstad van Engeland. Wij vertellen je in dit artikel meer over kerst in Londen, … Lees meer
 • Met de bus naar Londen, zo lang duurt het!
  Als je een stedentrip naar Londen wilt maken, dan heb je de keuze uit drie soorten vervoer. Je kan kiezen voor het vliegtuig, de trein of met de bus. Als je met de bus naar Londen wilt gaan reizen, zal je wellicht de vraag hebben: “Hoe lang is de busreis naar Londen?”. In dit artikel … Lees meer

Hoeveel dagen heb je nodig om Londen te zien?

Het hangt af van wat je wilt zien en waar je interesse ligt. Als je alleen de meest populaire attracties wilt zien, dan kun je in drie of vier dagen alles zien. Maar als je meer tijd hebt, kun je meer van de stad en de omgeving zien. Op de eerste dag kun je een bezoek brengen aan de Houses of Parliament. Hier kun je een tour maken door het gebouw en de Westminster Abbey. Ook kun je een bezoek brengen aan de Tower of London en het British Museum. ’s Avonds kun je een show bezoeken in het Globe Theatre. Op de tweede dag kun je de dag besteden aan het verkennen van de winkelstraten. Je kunt een bezoek brengen aan Oxford Street, Regent Street en Bond Street. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan luxe winkelcentra zoals Harrods, Westfield en Selfridges. ’s Avonds kun je genieten van een heerlijk diner in een van de vele restaurants in de stad. Op de derde dag kun je de dag besteden aan het verkennen van de culturele bezienswaardigheden. Je kunt een tour maken door de Royal Albert Hall, het National Gallery, de Tate Modern en de London Eye. Ook kun je een bezoek brengen aan de vele musea in de stad. ’s Avonds kun je genieten van een avondje uit in een van de vele bars, clubs en pubs.

Wanneer is de beste tijd om Londen te bezoeken?

Londen is de perfecte bestemming om door het hele jaar te bezoeken. Het weer ligt redelijk gelijk aan dat van Nederland en de seizoenen hebben dus allemaal wat unieks te bieden. De lente is de ideale periode om Londen te bezoeken, waar de stad echt tot leven komt. Het is een goede periode om buiten activiteiten te genieten zoals bijvoorbeeld de Chelsea Flower show.

De zomer kan ook een goed moment zijn om Londen te bezoeken, maar kan ook een warme periode zijn. Dit is de meest populaire tijd om Londen te bezoeken door toeristen en het is dan ook vaak wat drukker. Er zijn in de zomer een flink aantal leuke buiten activiteiten zoals festivals, openlucht concerten en verschillende evenementen. De parken zijn de ideale bestemming om bijvoorbeeld te picknicken in de zomer.

Het najaar zorgt voor een unieke gloed over de stad. Doordat het weer wisselvallig kan zijn is dit een ideale tijd van het jaar om bijvoorbeeld musea en historische bezienswaardigheden te bekijken. De stad is een stukje rustiger, wat de ruimte geeft om Londen goed te verkennen. Ook is dit een ideale tijd om te winkelen, want er zijn vaak sale periodes, zodat je een goede deal kunt scoren.

Als laatste is kerst dé ideale tijd om Londen te bezoeken. Kerst is een unieke tijd in Londen, want er zijn en flink aantal activiteiten, kerstmarkten en de stad is natuurlijk volledig aangekleed in een gezellige kerstsfeer. Van lichtjes tot kerstbomen, de sfeer is uniek. Dit is ook een ideale tijd om een busreis naar Londen met kerst te maken.

Historie van Londen

Londen is een van de oudste steden ter wereld, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Romeinse tijd. Er zijn tal van historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, waaronder de Tower of London, de Royal Albert Hall, de Houses of Parliament en de Westminster Abbey. Londen heeft ook vele musea, zoals het British Museum, de National Gallery, de Tate Modern en de London Eye.

3, 4 of 5 daagse busreis Londen

Verken deze prachtige wereldstad tijdens een korte stedentrip. Je reist comfortabel met de bus naar Londen, waar alles voor je geregeld is – inclusief hotel en ontbijt en tour met de bus.

3-daagse busreis Londen

🚎 Reis met bus naar Londen

🛏️ 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

🇬🇧 1,5 dag in Londen

4-daagse busreis Londen

🚎 Reis met bus naar Londen

🛏️ 3 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

🇬🇧 2 volle dagen in Londen

5-daagse busreis Londen

🚎 Reis met bus naar Londen

🛏️ 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

🇬🇧 3 volle dagen in Londen