Complete busreis naar Londen of alles los boeken? Wat is goedkoper?

Wanneer je Londen met zijn rijke historie en cultuur, prachtige bezienswaardigheden en bruisende uitgaansleven wilt bezoeken zijn er vele mogelijkheden. Zo kun je reizen met het vliegtuig, de trein of met de bus. De meest comfortabele optie van de drie is toch wel de busreis. Deze begint de laatste jaren steeds populairder te worden. Je kunt verschillende busreizen boeken, namelijk volledig verzorgde pakketreizen met inbegrip van busreis, bootovertocht, hotel, ontbijt en stadstour per bus of je kunt alles los boeken. Beide manieren hebben hun charme, maar wat is nu daadwerkelijk goedkoper? Je leest het in dit artikel.

Verschil los boeken of volledig verzorgde reis

Allereerst willen we je uitleggen wat het verschil is van het los boeken van reis, verblijf en activiteit vergeleken met een volledig verzorgde reis. Wanneer je alles los boekt is het de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar een (online) reisbureau die je brengt van een opstapplaats bij jou in de buurt naar een locatie in Londen. Dit kan met het vliegtuig of met de bus. Je dient dus zelf de tickets te kopen. Ook moet je zelf een hotel uitzoeken en boeken. Daarnaast zijn er ook geen extra’s, zoals attractietickets of tours inbegrepen. Bij een volledig verzorgde reis is dit wel het geval. De busreis, het hotel, ontbijt en een tour zitten bij de prijs inbegrepen. Ook kan je er voor kiezen een meerdaagse trip te maken, zodat alles direct is geboekt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een volledig verzorgde busreis naar Londen van 5 dagen.

Voordelen van alles los boeken

Zoals je leest moet je heel veel zelf beslissen en aardig wat actie ondernemen. Toch kan het los boeken van een busreis naar Londen één voordeel hebben. Ondanks het werk dat je er zelf mee hebt kun je wel weglaten waar jij geen gebruik van gaat maken. Wil jij geen rondrit door de stad, dan boek je deze niet. Wil je geen activiteit bezoeken die je vooraf moet reserveren, dan laat je dit weg. Ook kan je bij goed uitzoekwerk ook op sommige punten besparen. Zo ben je misschien flexibel qua reistijd en kan je door vroeg te reizen besparen op dure bus of vliegtickets.

Voordelen van een volledig verzorgde busreis boeken

Een volledig verzorgde reis is een voordeel op zich. Je hoeft zelf geen hotel te zoeken, vervoer te regelen of activiteiten te reserveren. Geef bij het boeken aan welke extra’s je wilt en dit wordt bij de boeking meegenomen. De meeste die voor deze optie kiezen willen dan ook simpelweg gemak. Een goed verzorgde reis, zonder daar al te veel over na te denken en willen optimaal genieten van de trip.

Een ander voordeel van het boeken van een volledig verzorgde reis is dat je bij jouw hotel wordt afgezet. De buschauffeur is tegelijkertijd ook jouw reisleider en je kunt bij hem terecht met vragen. Heb je een rondrit geboekt door Londen, dan gebeurt dit vaak ook met dezelfde bus. Het is fijn om altijd iemand in de buurt te hebben waar je contact mee hebt.

Verschil in kosten, wat is uiteindelijk goedkoper? Een busreis of alles los boeken naar Londen?

Wanneer je alle onderdelen van de busreis naar Londen los boekt betaal je voor alles de volle prijs. Je betaalt apart voor je busreis met inbegrip van de overtocht met de veerpont, je hotel met of zonder ontbijt en je activiteit. Daar komt dan ook nog het vervoer naar de attracties bovenop. Als je de uitgaven per onderdeel bij elkaar optelt kunnen de kosten flink oplopen als je dit vergelijkt met een volledig verzorgde reis naar Londen. Bij een volledig verzorgde reis betaal je een van tevoren bekend bedrag waar alles bij inbegrepen zit. Dit bedrag is dus voor je heen- en terugreis, verblijf met ontbijt en eventuele activiteiten. Je komt op die manier nooit voor verrassingen te staan.

Dit betekent dat een volledig verzorgde reis in verhouding veel goedkoper is. Een reisaanbieder kan de reis zo voordelig aanbieden doordat ze in één keer heel veel zitplaatsen in de bus, kamers in een hotel, tickets voor een activiteit en andere extra’s inkopen. Door de grootschalige inkoop kunnen ze de prijs laag houden. Een klein minpuntje van een volledig verzorgde busreis is dat de meeste hotels waar reisaanbieders mee samenwerken vaak net iets buiten het centrum liggen. Dit doen ze om de prijs laag te houden. Dit maakt voor het comfort tijdens je verblijf geen verschil en alles in Londen is perfect bereikbaar met de metro.

Voorbeeld 3 dagen LondenComplete busreisLos boeken
Busticket of vliegticket200-250 euro (retour) per persoon (500 euro totale kosten)
Hotelovernachtingen100 euro per nacht (300 euro totale verblijf)
Ontbijt voor volledige verblijf15 euro per nacht (45 euro totale verblijf
Stadstour35 euro per persoon (70 euro totale kosten)
Totaal kosten524 euro voor 2 personen915 euro voor 2 personen

In verhouding is een volledig verzorgde busreis naar Londen dus goedkoper. Dit scheelt jou niet alleen in je portemonnee, maar het scheelt je ook een hele hoop extra werk. Je hoeft niet meer te passen en te meten als je jouw activiteiten wilt reserveren, want de reisaanbieder doet dit zo veel mogelijk voor jou als je de extra’s bijboekt. Bij een volledig verzorgde reis zijn de zitplaatsen in de bus comfortabel en de hotels voldoen aan alle eisen.