Bus of vliegtuig naar Londen – wat is beter?

Londen is met zijn rijke historie en cultuur, prachtige toeristische attracties en bruisend uitgaansleven een populaire stad om eens in je leven te bezoeken. Je kunt er genieten van de mooiste gebouwen, leren over de rijke geschiedenis van de stad, het Buckingham Palace bezoeken, geweldig uitgaan, heerlijk eten en drinken, gezellig shoppen en nog veel meer. Door alles wat je er kunt doen is Londen een heel veelzijdige stad. Het was al populair om met de trein via de kanaaltunnel of met het vliegtuig naar Londen te gaan, maar tegenwoordig worden busreizen steeds populairder. Dit is niet gek, want als je met de bus naar Londen gaat reis je heel comfortabel. We kunnen ons heel goed voorstellen dat je twijfelt wat je moet kiezen. Daarom zetten wij de voor- en nadelen van reizen naar Londen met de bus of met het vliegtuig op een rijtje.

Verschil in kosten tussen de bus of vliegtuig naar Londen

De goedkoopste manier om naar Londen te gaan is om een los busticket te kopen. Met de bus ben je wat langer onderweg, maar je reist zeer comfortabel en kunt gebruikmaken van comfortabele zitplaatsen, gratis wifi en de stopcontacten die aanwezig zijn bij de zitplaatsen. Snacks en drankjes zijn te koop in de bus en er is een toilet aanwezig. Vind je het niet erg om langer onderweg te zijn, dan ben je met de bus een stuk goedkoper uit. Een enkele reis naar Londen met bijvoorbeeld Flixbus kost je ongeveer vanaf 80 euro.

Vliegreizen naar Londen variëren sterk in prijs. Meestal zijn ze wat duurder dan busreizen naar Londen. Een voordeel is wel dat de vliegreis zelf niet zo lang duurt. Wel is het zo dat je eerst nog naar de luchthaven moet rijden, in moet checken en ruim van tevoren aanwezig moet zijn. Een vliegticket naar Londen is te verkrijgen vanaf ongeveer 100 euro, maar is afhankelijk vanaf het vliegveld dat je vliegt en het vliegveld waar je op vliegt. Gatwick is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan dat je vliegt op Londen City Airport.

Wij raden je aan om je bus- of vliegreis zo ver mogelijk van tevoren te boeken om te besparen op je kosten. Bus- en vliegreizen zijn vaak het duurst in het weekend. Wil je besparen op je kosten, vertrek dan doordeweeks midden op de dag, heel vroeg in de ochtend of heel laat in de avond. Dan zijn de tickets het goedkoopst. Het heeft er ook mee te maken in welke periode je vertrekt. Ga je naar Londen in de kerstperiode, dan ben je vaak ook wat duurder uit.

Verschil in totale reistijd tussen de bus of het vliegtuig naar Londen

Wanneer je met de bus gaat, ben je soms wel 13 uur onderweg. Dit merk je echter nauwelijks, want je hebt een comfortabele zitplaats en kunt op je laptop, telefoon of tablet een filmpje kijken. Werken op je laptop is ook mogelijk.

Wanneer je met het vliegtuig reist, moet je eerst vanaf je huis naar de luchthaven. Dit doe je met de auto, bus of trein. Je moet ruim van tevoren aanwezig zijn om je vliegtuig te kunnen halen en de tijd hebben om in te checken. De vliegreis zelf duurt gemiddeld één of twee uur. Wanneer je gaat vliegen is het handig om uit te zoeken wat voor jou het snelste gaat, met de bus reizen waarbij je opstapt bij een bushalte in een plaats in jouw regio of met het vliegtuig waarbij je eerst naar de luchthaven moet reizen, rekening houdend met de extra tijd die je van tevoren aanwezig moet zijn.

CO2 uitstoot van een vliegreis naar Londen

Door het verbranden van kerosine stoot een vliegtuig CO2 uit. Door de CO2-uitstoot dragen vliegtuigen bij aan het broeikaseffect. Er komen daarnaast broeikasgassen vrij en de impact hiervan is groter doordat dit op grote hoogte gebeurt. Een vliegreis van Amsterdam naar Londen heeft een CO2-uitstoot van ongeveer 50 kilo CO2.

CO2 uitstoot van een busreis naar Londen

Wanneer je op je CO2 footprint wilt letten is reizen met de bus een goed idee. Waar een vliegtuig 50 kilo CO2 uitstoot voor deze afstand is dit voor de bus veel minder. De busreis van Amsterdam naar Londen inclusief veerpont stoot nog geen 10 kilo CO2 uit. De reis met de bus is zoals je ziet een veel duurzamere keuze.

CO2 compensatie

Steeds meer reisaanbieders van vlieg- en busreizen bieden CO2 compensatie aan. Wanneer je bij jouw boeking voor CO2 compensatie kiest betaal je een extra bedrag boven op de kosten van jouw reis. Dit extra bedrag maakt de reisaanbieder weer over aan organisaties die de CO2-uitstoot compenseren door het planten van bomen of het bouwen van windmolens.

De meningen over CO2 compensatie zijn verdeeld. De voorstanders vinden dat het door planten van bomen en plaatsen van windmolens goed mogelijk is om de CO2-uitstoot te compenseren, terwijl de tegenstanders vinden dat de CO2 compensatie geen enkele zin heeft. Zij vinden dat je al het mogelijke moet doen om je CO2 footprint te verkleinen. Eén van de manieren om dit te doen is minder of helemaal niet meer vliegen. Kies als alternatief voor het vliegen voor een manier van reizen die minder CO2 uitstoot.

Wat is beter als je naar Londen afreist, het vliegtuig of toch de Bus?

In dit artikel hebben we de voor- en nadelen van reizen met de bus en met het vliegtuig naar Londen voor je op een rijtje gezet. Hieruit kunnen we opmaken dat reizen met het vliegtuig misschien wat sneller gaat, maar wel duurder is en meer CO2 uitstoot oplevert. Reizen met de bus naar Londen daarentegen duurt langer, maar is vaak wel comfortabeler. Bovendien is reizen met de bus goedkoper dan reizen met het vliegtuig naar Londen. Wanneer je geeft om het milieu, kun je beter kiezen voor reizen met de bus naar Londen.

Boek een volledig verzorgde busreis – aantrekkelijk geprijsd en alles geregeld

Je kan er ook voor kiezen een volledig verzorgde 3,4 of 5 daagse busreis naar Londen te boeken. Bij deze pakketreis boek je een busreis,