Busreizen naar Londen met kerst

Bijna nergens wordt zo naar kerst toegeleefd als in Londen. In Engeland begint de kerstsfeer al in november, want dan gaan alle lichtjes aan en verschijnt de kerstversiering overal. In de feestmaanden is er dan ook genoeg te doen in deze hoofdstad van Engeland. Wij vertellen je in dit artikel meer over kerst in Londen, wat er te doen is en hoe makkelijk reizen met de bus gaat.

Busreis Londen met kerst

Naar Londen reizen met de bus is heel prettig, want je kunt opstappen in een plaats bij jou in de buurt. Reizen met de bus is verder heel prettig omdat je een ruime zitplaats hebt en van alle comfortabele mogelijkheden in de bus kunt profiteren. Voor een plaspauze hoeft tijdens de reis niet te worden gestopt, want in de bus is een toilet aanwezig. Geef bij het boeken van jouw reis aan waar je wilt op- en afstappen. Veel busmaatschappijen bieden volledig verzorgde kerstreizen aan. Je reist dan naar Londen, verblijft daar één of meerdere nachten en kunt tijdens je verblijf alle bezienswaardigheden in Londen bezoeken, genieten van de kerstsfeer en kerstshoppen.

Wat is speciaal aan kerst in Londen

Londen is een mooie stad, maar met kerst wordt de stad nog mooier. De lichtjes gaan aan, kerstversiering verschijnt overal en er zijn verschillende, bijzondere activiteiten in het teken van kerst te beleven in Londen. Je kunt het Winter Wonderland in Hyde Park bezoeken of luisteren naar de Christmas Singers op Trafalgar Square. De etalages van de warenhuizen Liberty en Harrods zijn ook zeker een bezoekje waard, want deze zijn in de feestmaanden prachtig versierd.

Verblijf in Londen tijdens kerst

In Engeland kennen ze geen tweede kerstdag, maar op de dag na kerst zijn veel mensen wel vrij. Op eerste kerstdag zijn alle bezienswaardigheden, bioscopen, theaters en winkels gesloten. In de avond zijn de restaurants wel geopend, maar die zitten dan zo stampvol dat impulsief uit eten gaan geen optie is. Wij raden je aan om een ruimte tijd van tevoren je favoriete restaurant al te reserveren zodat je zeker weet dat je een plekje hebt. Op tweede kerstdag zijn alle bezienswaardigheden, bioscopen, theaters en winkels – behalve Harrods, weer geopend.

De leukste kerstmarkten in Londen

Wanneer je Londen tijdens de feestmaanden bezoekt, breng dan zeker ook een bezoekje aan alle kerstmarkten die Londen te bieden heeft. Londen is tijdens de feestmaanden als het ware één hele grote kerstmarkt met tal van bezienswaardigheden, extravagante kerstversiering en honderden kraampjes waar je heerlijk kunt kerstshoppen. Niet alleen in de winkelstraten, maar vrijwel overal zijn kerstmarkten te vinden of staan de straten vol met stands of kraampjes met allerlei producten. Je komt haast ogen tekort als je alles wilt zien.

Wat is er te doen in Londen in de kerstperiode?

Wil jij je vergapen aan een echt hele grote kerstboom? Bezoek dan eens de 20 meter hoge kerstboom op het Trafalgar Square. Deze kerstboom is prachtig verlicht. Ieder jaar krijgt de stad Londen deze kerstboom van de stad Oslo en Noorwegen. Op 1 december worden de lichtjes van de kerstboom op ceremoniële wijze aangestoken, waarna je de hele maand kunt genieten de kerstsfeer. Op het plein zingt een koor iedere dag kerstliedjes en kun je deelnemen aan vele andere activiteiten op Trafalgar Square.

IJsbanen in Londen

Tijdens de feestmaanden vind je veel ijsbanen in Londen. Onder andere in Winter Wonderland in het Hyde Park kun je er één bezoeken. Daarnaast kun je ijsbanen vinden in het Westfield winkelcentrum, bij de London Eye en bij Somerset House. Wij raden je aan om vooraf te reserveren als je wilt gaan schaatsen op één van deze ijsbanen, want het is vaak erg druk.

Activiteiten voor kinderen in Londen

Voor kinderen is er zeker genoeg te doen in Londen. Zij kunnen de kerstman ontmoeten bij Harrods, Selfridges en Hamleys. In Hamleys, de grote speelgoedwinkel van Londen, worden in deze periode regelmatig demonstraties van speelgoed gegeven. Wil je deze bezoeken? Houd dan rekening met grote drukte en trek er voldoende tijd voor uit.

Kerstlichtjes tour in Londen

Wil je graag alle kerstlichtjes zien die Londen rijk is? Boek dan de kerstlichtjes tour in de bekende, rode Routemaster dubbeldekkers die voorheen in Londen reden. Tijdens de rondrit die ongeveer anderhalf uur duurt krijg je van een Engelssprekende gids alle wetenswaardigheden over Londen te horen. Je kunt je rondrit online boeken en krijgt het ticket via de e-mail toegestuurd. Voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar, studenten en 65+ers is er een kortingstarief.

Kerstlichtjes wandel- en fietstocht

Wil je de kerstlichtjes bewonderen op actieve wijze? Ga dan voor de kerstlichtjes wandel- en fietstocht. De wandeltocht is onder begeleiding van een gids die je alles vertelt over de oorsprong van Santa Claus en Scrooge tijdens het genieten van een glas heerlijke, warme Glühwein. De wandeltocht duurt 2,5 uur. Ben je dol op fietsen? Ga dan voor de kerstlichtjes fietstocht door Londen. Je ziet de prachtige kerstlichtjes en fietst langs alle kerstmarkten en bezienswaardigheden van Londen. Deze fietstocht duurt 3 uur.

Kerstshoppen in Londen

Londen is altijd al een geweldige stad geweest om te shoppen, maar tijdens kerst ben je er helemaal op de goede plaats! Alle winkelstraten zijn versierd met prachtige kerstversiering en lichtjes, je komt zomaar de Kerstman tegen, geniet van de klanken van de prachtigste kerstmuziek en vergaapt je aan de rijk versierde etalages van grote warenhuizen zoals Hamleys, Selfridges en Harrods. Je weet niet wat je ziet!

Wanneer je gaat kerstshoppen in Londen raden we je aan om Harrods eens te bezoeken. Allereerst is de etalage al een lust voor het oog.