Met de bus naar Londen, zo lang duurt het!

Als je een stedentrip naar Londen wilt maken, dan heb je de keuze uit drie soorten vervoer. Je kan kiezen voor het vliegtuig, de trein of met de bus. Als je met de bus naar Londen wilt gaan reizen, zal je wellicht de vraag hebben: “Hoe lang is de busreis naar Londen?”. In dit artikel kijken we naar de verschillende opties die jij hebt, om met de bus naar Londen te reizen.

Boek een los busticket naar Londen

Ben je handig en houdt je van het uitzoekwerk, dan kan je er voor kiezen om alles los te boeken. Zo kan je bijvoorbeeld een zeer goedkoop busticket bij Flixbus boeken. Ook bij Flixbus kan je op meerdere plekken in Nederland opstappen en zo de bus naar Londen nemen. Als je met de bus naar Londen reist, ben je ongeveer 11 uur onderweg. Dit is een directe verbinding. Als je op meerdere plekken stopt, dan ben je vanzelfsprekend wat langer onderweg. Er zijn dagelijks 16 bussen die van Amsterdam naar Londen reizen, dus je hebt in ieder geval keuze genoeg om een vertrektijd naar keuze te vinden. In Londen zal de bus aankomen op het Victoria Coach Station.

Boek een georganiseerde busreis naar Londen

Naast het boeken van een los busticket naar Londen, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een georganiseerde busreis naar Londen te boeken. Bij een georganiseerde busreis is alles geregeld, van de busreis en de hotelovernachtingen. Een busreis naar Londen is ongeveer 11-14 uur rijden, afhankelijk van waar je opstapt en de tussenstops. Het grote voordeel bij een georganiseerde reis, is dat je de avond vertrekt voor de heenreis. De reis zal dus voornamelijk ’s nachts plaats vinden. Naast dat de bus naar Londen brengt, is dezelfde bus ook je vervoer in Londen. Zo zijn deze soort reizen inclusief stadstour met de bus en het vervoer van en naar het hotel, zodat je op eigen houtje Londen kan verkennen. Het grote voordeel van dit type reizen, is dat alles voor je geregeld is. Van het vervoer, tot het hotel, ontbijt en stadstour.

Waarom met de bus naar Londen

De bus is een comfortabele manier om te reizen, maar waarom zou je voor een busreis kiezen tegenover bijvoorbeeld het vliegtuig? Bekijk hieronder onze top 5 redenen om met de bus te reizen in plaats van het vliegtuig.

  1. Goedkoper: Busreizen zijn goedkoper dan het kopen van een vliegticket en het boeken van een hotel. Bij een georganiseerde busreis wordt alles verzorgd, van de busreis, het hotel en het ontbijt. Als je een vliegticket en hotel los boekt, ben je al snel 300-400 euro per persoon kwijt.
  2. Comfort: Het comfort van een busreis is erg groot. Je stapt tenslotte eenmaal op en je wordt naar het centrum van Londen gebracht. Je hoeft niet tussentijds over te stappen, of in lange rijen te wachten. De reis met de bus is daarentegen wel een stuk langer dan het vliegtuig, maar doordat de bus in de nacht rijdt heb je daar een stuk minder last van.
  3. Bagage: Tegenwoordig moet je bij veel budget airlines zoals EasyJet al snel bijbetalen voor extra bagage. Bij de busreis naar Londen zit een 20kg bagage al inbegrepen in de prijs. Je hoeft dus niet nog eens extra bij te betalen. Ook is het fijn om te weten dat je bagage onderin de bus zit, in plaats van deze ergens op het vliegveld rond gaat. Zeker met de recente ellende op de vliegvelden, is het een fijne gedachte dat je bagage gagarandeert aan komt.
  4. Beter voor het milieu dan het vliegtuig: Om te beginnen blijft de trein natuurlijk de meest groene optie om te reizen. Op plek twee staat de bus. Tegenwoordig zijn de bussen veel schoner en doordat je met meerdere personen tegelijk rijdt is de uitstoot een stuk verspreidt. Het vliegtuig blijft als laatste de meest vervuilende optie. We hebben voor de grap eens nagekeken wat het verschil in Co2 uitstoot voor de bus en het vliegtuig is. De bus heeft ongeveer 70% minder uitstoot dan het vliegtuig.